Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η είσοδος που θα έπρεπε να έχουμε !


Κοιτώντας παλιές ελληνικές ταινίες θα παρατηρήσεις ότι στα σπίτια τους έδιναν μεγάλη έμφαση στην διαμόρφωση του χώρου εισόδου - χολ, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει. Το χολ ουσιαστικά το χρησιμοποιούσαν για να καλωσορίσουν τους επισκέπτες τους και αργότερα να περάσουν στο επόμενο δωμάτιο που λεγόταν τραπεζαρία για φαγητό. Με τα χρόνια αυτό εξαλείφθηκε, διότι οι χώροι γίνονταν ενιαίοι, δεν είχαν όρια, κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία γίνονταν ένα, χωρίς αλλαγή χώρου με τοίχο ή πόρτα. 

Εμείς θα το δούμε καθαρά διακοσμητικά το θέμα, εντάξει και λίγο ψυχολογικά! 
 

Μένεις στον 3ο όροφο, δεν υπάρχει ασανσέρ είτε γιατί δεν λειτουργεί είτε γιατί πραγματικά δεν υπάρχει στην πολυκατοικία σου. Προφανώς φτάνεις απάνω με κάποια νευράκια. Σίγουρα θα κουβαλάς και τα σχετικά νευράκια από την δουλειά σου, γενικά όσο να΄ναι θα υπάρχει μια ένταση. Καλά αν κουβαλάς και τα υπέρβαρα ψώνια του σούπερ μάρκετ δεν το συζητώ.

Πατάς το πόδι σου στο τελευταίο σκαλοπάτι και αχνοφαίνεται η υπέροχη είσοδος του σπιτιού σου. Αμέσως Ξεχνιέσαι! Ναι ναι ! Αμέσως σου λέω ! Ξεχνάς τα ψώνια που κουβάλησες 3 ορόφους, τα νεύρα που δεν έβρισκες να παρκάρεις. Τι ??? δεν έχεις διακοσμημένη την είσοδο σου ? Εντάξει ... Αλλαγή σεναρίου. Ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού σου, τι ωραιότερο από το να νιώσεις με την πρώτη ματιά την ομορφιά του σπιτιού σου. 

Παιδιά αυτό είναι ψυχοθεραπεία! Ακούστε που σας λέω


























Της Άσπας Ψαρουδάκη





  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου