Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ανοιξιάτικο Τραπέζι

Όλοι μας περιμένουμε να έρθει η άνοιξη, να μεγαλώσει η μέρα, να γεμίσουν τα μάτια μας από χρώμα λουλουδιών. Όπως και να το κάνουμε εμάς του Έλληνες μας εμπνέει η άνοιξη και το καλοκαίρι. 

Ας αρχίσουμε σιγά σιγά να διακοσμούμε το σπίτι μας με έντονα χρώματα, με ανοιξιάτικα κεντήματα, τραπεζομάντιλα και ότι άλλο τέλος πάντων διαθέτουμε. 

Πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα που είναι και το πρώτο επίσημο ανοιξιάτικο οικογενειακό τραπέζι! Όλοι θα έχουμε άλλη διάθεση λόγω του ωραίου καιρού που θα κάνει (έτσι είπε ο Σάκης Αρναούτογλου)! 

Οπότε πάρτε ιδέες για να κάνετε για ακόμα μία φορά τη διαφορά ! 

Αγαπημένη ιδέα που πάντα κλέβει τις εντυπώσεις αλλά και εκτός αυτού κερδίζει τη διάθεση του παρευρισκομένου σας είναι τα υπέροχα χρωματιστά κεριά. Το ιδανικό είναι να τοποθετούνται σε ασημένιες/μπρούντζινες θήκες. Όμορφο τρικ είναι τα κεράκια μας να είναι λίγο χρησιμοποιημένα!


 Μην μου πείτε ότι δεν βγάλατε ένα μικρό "αχ" τι όμορφο ?? Είναι υπέροχο και κομψότατο! Στην εικόνα βέβαια συνδυάζεται ιδανικά με έντα κεντητό λευκό τραπεζομάντιλο και καταπληκτικά vintage πιατάκια γλυκού. 

Πολλές γυναίκες που προφανώς είναι κοκέτες και στο σπίτι τους, την άνοιξη χρησιμοποιούν άλλο πιατικό από ότι τους χειμωνιάτικους μήνες! 









Υπέροχα ανοιξιάτικα σερβίτσια μπορούν να διακοσμήσουν ένα ολόκληρο τραπέζι χωρίς ιδιαίτερο κόπο και χρόνο. 

Βλέπετε στις παραπάνω εικόνες διαφορετικούς τρόπους τοποθέτησης των μαχαιροπίρουνων. Πόσο πολύ ταιριάζουν με το ανοιξιάτικο "πιατικό". 

Εκτός λοιπόν από τον γνωστό τρόπο σε όλους μας στήσιμο των πιρουνομαχαιριών, μπορείται να τα δέσεται άψογα μαζί με σχοινάκι, κορδέλα ή λουλούδι. Είπαμε πρέπει να τολμάμε στη ζωή μας, ξεκινήστε έστω από εδώ! 

Απαραίτητη παρατήρηση! Αν διαθέτεις μοναστηριακό τραπέζι μην κάνεις το τραγικό λάθος να τοποθετήσεις τραπεζομάντιλο! Χάνετε η μοναδική ομορφιά του μοναστηριακού τραπεζιού ! 


 Ιδανικό για το μοναστηριακό είναι μόνο ατομικά σουπλά κεντητά ή μεγάλο σουπλά που μπαίνει στο κέντρο του τραπεζιού από την μία άκρη στην άλλη.





Μην ξεχνάτε εκτός από τα υπέροχα βάζα με τα ανοιξιάτικα λουλούδια σας, να έχετε διάθεση και να χαμογελάτε, αλλιώς τι να σου κάνει η διακόσμηση από μόνη της. 


Της Άσπας Ψαρουδάκη











  • 1 σχόλιο: