Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ανοιξιάτικη Μυρωδιά


Μπήκε επιτέλους η Άνοιξη και επίσημα!  

Όλοι για κάποιον ανεξήγητο λόγο είμαστε χαρούμενοι και ευδιάθετοι. Καταβάθος ξέρουμε τι είναι αυτό που μας ερεθίζει και νιώθουμε έτσι. Λίγο ο ήλιος, λίγο η άνοδος της θερμοκρασίας, λίγο τα ανθισμένα λουλούδια, εεε πόσο να αντέξει ο εαυτός μας όλες αυτές τις αλλαγές; Αντιδράει και μας χαρίζει μία νότα χαράς και διάθεσης. 

Σιγά σιγά ετοιμαζόμαστε λοιπόν ! 

Φυλάμε τα χειμωνιάτικα ρουχαλάκια μας, γεμίζουμε τα μπαλκόνια μας με ανοιξιάτικα λουλούδια, εμφανίζουμε στους χώρους του σπιτιού μας υφάσματα λινά, χρωματιστά, μαζεύουμε τα χαλιά μας και βουρ για το υπέροχο καλοκαιράκι μας. 

Σήμερα θα δούμε πως θα μυρίσει άνοιξη στο σπίτι μας, κοιτάξτε ειλικρινά, είναι πανεύκολο, αρκεί να υπάρχει θέληση και διάθεση πάνω απ΄όλα.... Αααα και αγάπη παιδιά (όλοι δεν το λένε αυτό; ας το πω κι γω! με την διαφορά ότι το πιστεύω). 

Γι΄ μένα η Άνοιξη συνδέεται με τα λουλούδια πολύ έντονα, γιατί οι παιδικές μου αναμνήσεις είναι γεμάτες από χρώμα και μυρωδιά λουλουδιών. Αχ αυτή η μαμά μου! Γέμιζε το σπίτι με μεγάλα βάζα γεμάτα με κλαδιά από αμυγδαλιές, δημιουργούσε ένα μαγικό τοπίο μέσα στο σπίτι μας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ μύριζε  η αμυγδαλιά, πόσο όμορφο ήταν να ξυπνάς το πρωί και να βλέπεις ένα σπίτι ανθισμένο.

Μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα και ανέξοδα και εσείς, αρκεί να ζείτε σε περιοχές που βλέπετε και μπορείτε να κόψετε αμυγδαλιές. Διαφορετικά προσπαθήστε να γεμίσετε το σπίτι σας με ανοιξιάτικα λουλούδια σε όμορφα βάζα και κασπό. 








 Μα δείτε τι όμορφη και ρομαντική ιδέα είναι αυτή! 
 




Αν σας αρέσουν τα καλάθια, κασπό δεν έχετε παρά να τα γεμίσετε και να τα συνδυάσετε όλα μαζί σε ένα vintage ή ξύλινο δίσκο. 




Κρέμαστε στην είσοδο λουλούδια ή ένα στεφάνι που θα καλοσωρίζει τους επισκέπτες στο ανοιξιάτικο σπίτι σας.











Πίνακας ...  Διακριτικός, κομψός και πολύ ιδιαίτερος. Μπορείτε να τον τοποθετήσετε σε όποιο σημείου του σπιτιού σας θέλετε. Είτε στον τοίχο, είτε σε κάποια επιφάνεια, τραπέζι, πάγκος. Θα ταίριαζε ιδιαίτερα στην είσοδο του σπιτιού σας. 








 Καλή μας Άνοιξη ! 





Της Άσπας Ψαρουδάκη








  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου