Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

"Μαυρο"πίνακας σκέψεων


Ακούς τη λέξη πίνακας και αυτόματα σου έρχεται στο μυαλό, το σχολείο. Μα τι άλλο! 

Πίνακας, για τους περισσότερους μαθητές ήταν κάτι πολύ απόμακρο, βαρετό. Όμως τώρα αν το καλό σκεφτείς σίγουρα σου λείπει. Κάτι οι πλάκες που όλοι κάναμε σε δασκάλους και συμμαθητές μόλις γύριζαν την πλάτη τους, κάτι ο γνώριμος ήχος της κιμωλίας, σιγά σιγά εξαπλώνονται συννεφάκια νοσταλγίας.
  
Φυσικά και δεν αναφέρομαι στους πίνακες με μαρκαδόρο, αναφέρομαι στους πίνακες με την κιμωλία, ναι ναι, αυτούς που σου λέρωναν τα χέρια, αυτούς που σου μύριζε το άρωμα της κιμωλίας και το σιχαινόσουν, αλλά καταβάθος σήμερα τους αναπολείς. 

Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να είχες μέσα στο σπίτι σου ένα πίνακα; Εντάξει όχι τόσο μεγάλο, είπαμε. Κάτι που να μοιάζει και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πίνακας.

Έχεις πολλές επιλογές! 

Το θέμα είναι που θα τον τοποθετήσεις και πως θα τον χρησιμοποιήσεις! Οι διαστάσεις και το ύφος του πίνακα παίζουν ρόλο σχετικά με αυτό που θέλεις να αποτυπώσεις σ΄αυτόν. Πλέον η αποτύπωση στον πίνακα σου μπορεί να γίνει όχι μόνο με τον κλασικό τρόπο της κιμωλίας, αλλά με μαρκαδόρο που γράφει σε μαυροπίνακα και ονομάζεται μελάνι υγρής κιμωλίας. Δεν λερώνεσαι, δεν μυρίζουν τα χέρια σου αυτό το ιδιαίτερο και αξέχαστο άρωμα και το σημαντικότερο που αφορά εμάς, αισθητικά, κάνεις ωραιότερα γράμματα και το αποτέλεσμα είναι πιο μαζεμένο! Εντάξει, τώρα αν εσύ θες να βιώσεις τις σχολικές αναμνήσεις σου με τον πίνακα, δεν έχεις παρά να χρησιμοποιήσεις την κλασική  και αγαπημένη κιμωλία. 






Πίνακας σκέψεων γιατί; Θα μπορούσες να αποτυπώσεις τις σκέψεις σου, τα θέλω σου, και απλά να τον τοποθετήσεις σε κάποιο χώρο του σπιτιού που δεν είναι και τόσο επισκέψιμος. Θα μπορούσες να διακοσμήσεις απλά έναν τοίχο, θα μπορούσες να ντύσεις το ψυγείο σου με αυτοκόλλητο μαυροπίνακα και να γράφεις ακόμα και τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Θα μπορούσες να κάνεις πολλά με αυτό το διακοσμητικό αντικείμενο. Ακόμα και να βάψεις τον τοίχο σου με αυτό το υλικό, τα ντουλάπια της κουζίνας σου! 

Τέλος πάντων καταλαβαίνεις, ότι μπορείς να το βάλεις παντού σε οποιαδήποτε μορφή!
 





 










Είναι ένα πολύ όμορφο και διακοσμητικά έξυπνο αντικείμενο, που εσύ επιλέγεις τον τρόπο που θα σε εκφράσει, ταιριάζει σχεδόν παντού και το βασικό δεν κοστίζει. 





Της Άσπας Ψαρουδάκη 



















  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου